KREDIETBESLISSINGEN

Het wel of niet toekennen van een kredietlimiet is een belangrijke beslissing voor een bedrijf en de commerciële medewerkers. Vroegtijdige steun helpt commerciële medewerkers en voorkomt onnodige inspanning. De Infoscore-module is hét product dat wordt ingezet om een verkoper en een credit manager te helpen de juiste prospect te selecteren. De credit manager bepaalt de regels en de verkoper toetst de prospect online. Een klein rapport geeft een positief of negatief signaal. Zaken doen of geen zaken doen.

De CLAS-module is een complexer product. Ook CLAS begint bij de verkoper. De verkoper verwerkt de gegevens van de prospect of de klant en de transactie in CLAS.  De credit manager krijgt direct een signaal en start met de informatieverzameling en bouwt een online informatie dossier op. Vooraf ingestelde regels bepalen nú de vervolgstappen. Automatische goedkeuring van de transactie, goedkeuring door de verantwoordelijke medewerker of door een kredietcomité.

Infoscore-module

Het uitgangspunt van de infoscore-module is een kredietwaardigheidscheck voor de verkoper. Waarom? De verkoper kan beter zaken doen met kredietwaardige prospects. Dure onnodige verkoopinspanningen en de interne discussie over niet goedgekeurde kredietlimieten wordt met Infoscore voorkomen.

CLAS-module

De module CLAS stuurt het nemen van beslissingen volgens de vastgelegde verantwoordelijkheden en de bevoegdheden binnen het bedrijf. Wie een besluit dient te nemen en voor welk bedrag wordt vastgelegd in CLAS. Het online archief waarin vergaarde de informatie waarop besluiten zijn genomen is vastgelegd.