Internationaal zaken doen…

KREDIETRAPPORT

Internationaal zaken doen kan zeer belangrijk zijn voor de expansie van een organisatie. Zaken doen met bedrijven in andere landen kan een risicovolle exercitie zijn. Men heeft immers te maken met internationale verschillen in bedrijfsregistraties, bedrijfsstructuren en andere wetten en regels rondom de publicatieplicht van de jaarrekeningen. Met behulp van internationale kredietrapporten kan de gebruiker gerichter en met minder risico transacties in het buitenland aangaan. Hoe staat een onderneming in Azië, Scandinavië en Noord-Amerika er financieel voor?

Binnen Europa zijn in elk land meerdere leveranciers van online kredietinformatie, die een kwalitatief hoogwaardig product leveren. Veel van deze bedrijven hebben zich gebundeld in de FEBIS de internationale organisatie van leveranciers van kredietrapporten.

Kredietrapporten internationaal

CreditDevice is lid van de FEBIS en samen met deze partners beschikt CreditDevice over een wereldwijd netwerk en online toegang tot kredietrapport databases. Onze klant maakt binnen het netwerk contact met een database en vraagt online de internationale kredietrapporten aan.

Met wie doen wij zaken

Europa

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de Nederlandse export minder vaak naar landen in Europa gaat. Uit het aanvraagpatroon in onze databases blijkt dat onze klanten nog wél sterk op Europa gericht zijn. Onze Europese dekking van online kredietrapporten is dan ook groot.

Jaarrekeningen in Europa

Verschillen per land

Wat te verwachten? Eén Europa heeft niet geleid tot een uniforme registratie van bedrijven en de publicatie van jaarrekeningen. De publicatieplicht van  jaarrekeningen en de inhoud van de gepubliceerde jaarrekeningen verschilt daarom van land tot land.

Informatie afhankelijk van werelddeel

Buiten Europa

Ons netwerk heeft een dekking van circa 160.000.000 actieve bedrijven over de hele wereld. De internationale transacties buiten Europa bestaan meer uit kapitaalgoederen dan uit handelstransacties. De internationale kopers van kapitaalgoederen zijn goed vertegenwoordigd in het online netwerk.

Niet elk bedrijf is online beschikbaar

Off line onderzoek

Onze internationale collega’s in het netwerk kunnen lokaal een onderzoek instellen indien een bedrijf online niet gevonden of online beschikbaar is. Dit vangnet is nodig om een complete internationale dekking te verkrijgen. Ook deze rapporten worden na ontvangst omgezet naar onze standaard rapport lay-out.

Eenvoudig te lezen en te begrijpen

Uniforme rapport layout

Een pluspunt van CreditDevice is dat wij in staat zijn elk kredietrapport uit elk land in een standaard rapport-formaat kunnen leveren. De presentatie van de rapport data bevorderd de leesbaarheid van het rapport en maakt het eenvoudiger voor de gebruiker de informatie te analyseren en te begrijpen.

Data in plaats van documenten

Webservices

Beschikt u over een goede zoeksleutel (btw-nummer) dan kunt u internationale kredietrapporten geautomatiseerd aanvragen. De data die CreditDevice aan u terugstuurt, kan direct worden verwerkt in uw eigen systemen. Voor de verwerking van een groot aantal transacties is de webservice optimaal.