Soms goed opruimen…

DATABEHEER

Opschonen van bestanden

De start van “groot onderhoud” begint over het algemeen bij het opschonen en verrijken van het stambestand. Het is voor elk bedrijf belangrijk, vanuit een financieel perspectief gezien, dat de basis gegevens van klanten correct zijn vastgelegd. Het stambestand is het fundament voor alle communicatie met de klant.

Datakwaliteit

Beschikt u over een up to date prospectbestand dan is het onverstandig rücksichtslos data toe te voegen. De datakwaliteit is een zwaarwegend onderdeel van het succes van de commerciële acties van een marketing of verkoopteam. Tijd verliezen aan het controleren en beheren van data door uw commerciële medewerkers is te kostbaar.

Onderhoud

De informatie over bedrijven wijzigt constant en de kwaliteit van data kan snel afnemen. Verhuizingen, telefoonnummers, wijzigen van bestuurders en natuurlijk de wijziging van de risico indicatoren is aan de orde van de dag. Eenmaal inkopen is de start. Het beheer van data en monitoren van wijzigen zou gelijke tred moeten lopen met de inkoop van gegevens.

Bronnen

De belangrijkste bron voor B2B gegevens is het handelsregister van de kamer van koophandel. Het up to date houden van deze basis gegevens is een noodzaak voor het beheer van een financiële database. De data inkoper profiteert van alle gegevens die worden ingekocht maar ook de honderd duizenden handelsregisters die jaarlijks door CreditDevice worden ingekocht.

De Kamer van Koophandel is ook de bron voor alle financiële informatie zoals de jaarrekening. Deze informatie is de component om bestanden te verrijken met risico indicatoren.

Het internet is NATUURLIJK ook een belangrijke bron. Onze software filtert informatie van websites voor onze databases. Dit onderdeel wordt steeds belangrijker. Ouderwets een mailing per post versturen is bijna niet meer aan de orde. Marketeers zijn altijd op zoek naar nieuwe gegevens om het rendement van de commerciële acties te verbeteren.

Andere bronnen zijn het kadaster en het insolventie register op Rechtspraak.nl. Ook voor deze data elementen kan de parallel worden getrokken met het financiële informatie ten behoeve van een kredietinformatie database.

CreditDevice beperkt zich als leverancier van zakelijke informatie voor marketing, verkoopleads en marktanalyse.